Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Благотворителност

Фондация „Инициатива Съпричастност” гр.Сливен е създадена месец Юни 2003 година.


  В своята работа екипите към Фондацията винаги са се стремили разбирането за съпричастност да не бъде сведено единствено до емоцията да съчувстваш или да съжаляваш. А съпричастност,която е равносилна на реална помощ, на действие, желание и воля да помогнеш на човека до теб.


От 2003 година”Инициатива Съпричастност” развива благотворителна дейност,насочена
основно към децата и възрастните,настанени в специализирани заведения.
Релизираните проекти на Фондацията свързани с различните социални институции за деца и възрастни са: изграждане на парно отопление,ремонтни дейности,подмяна на дограма,различен вид обзавеждане като: подмяна на легла,закупуване на телевизори,компютри,DVD и др.,помощни уреди за кухня,климатици,пералня и др.,дрехи,обувки,завивки,спално бельо,обучителни и творчески материали,хигиенни материали,хранителни продукти.Спонсорирали сме и няколко операции на катаркт и животоспасяваща  операция на дете с хидроцефалия.Участвали сме  в  консорциум за изграждане на Комплекс за социални услуги за деца и семейства,а също и като партньори на Община Сливен  при изграждане на Защитено жилище и Център за настаняване от семеен тип.
Многократно сме предоставяли контейнери с хуманитарна помощ  за нуждите на социалните заведения.Финансираме и провеждаме периодично обучителни семинари обхващащи различни сфери:социална,здравна ,педагогическа и др.

Също така към Фондацията има изграден Център за социална рехабилитация и интеграция за младежи и възрастни  хора с увреждане,хора изпаднали в социална изолация. В центъра предлагаме логопедична рехабилитация,психологична рехабилитация,трудотерапия-приложно изкуство,двигателна рехабилитация,помощ при изграждане на социални умения,задоволяване на потребностите от социални контакти. Услугите към Центъра се ползват и от някои  от социалните заведения в града.
Стараехме се да помагаме индивидуално и да бъдем близо до бездомни, самотни, бедстващи от наводненията, социално слаби, болни, хора в неравностойно социално положение - както деца, така и възрастни.
Работим в тясно сътрудничество с различни неправителствени организации и местни социални институции.
Официален отзвук за своята работа през годините фондацията получаваше в местния печат и медии. В началото на 2007г. „Инициатива съпричастност” беше номинирана в националния конкурс „Благодеятел на 2006 година” в категорията „Неправителствени организации” и бе удостоена с отличие за „Благодеятелност за 2006 година”.


    Най-голямата награда за нас обаче е възможността да продължим да работим и приносът от работата ни към позитивната промяна в живота на всеки един нуждаещ се.

Информация

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ се организира и провежда от ИЗДАТЕЛСТВО БЪЛГАРИ ООД, с централен офис в град София, бул. „Г.М.Димитров” № 54.

Prezentacia 2

Инициативата НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ  има за цел да прикани всички сънародници да се потопят в красотата на страната ни, да почувстват славната история на една велика държава, да се насладят на безкрайната й природна хубост, да си припомнят бита и културата на дедите ни, като пътешестват из нашата Родина, посещавайки туристическите ни обекти.

Prezentacia 3

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ се организира и провежда на територията на Република България. Инициативата започва на 03.03.2016 г. и продължава до 31.12.2016 г.,  както и всяка следваща година от 01 Януари до 31 Декември.

Prezentacia 4

Prezentacia 5Красиви снимки на повече от 400 забележителности в страната ни са отпечатани на лепенки, които можете да намерите в съответните туристически обекти (виж всички лепенки в www.bulgaran.com). Всяка една от тях е поставена в малка опаковка, оформена като пощенски плик, който може да попълните и подарите или да размените с приятел. Лепенките можете да залепите в специално изготвения албум. В него може да отбелязвате за всеки обект датата на посещение, какво е било времето, как сте стигнали до там – пеша, с колело, кола или автобус, сам или с компания и накрая можете да определите своята оценка. В един албум има място за 100 лепенки.

Prezentacia 8

Prezentacia 7След края на всяка календарна година ще провеждаме томбола с награден фонд за колекционерите събрали поне 100 различни лепенки. Необходимо е да представите попълнен албум в офиса на издателството, за да участвате в нея. За наградите можете да се информирате в сайта на движението www.bulgaran.com

 

 

Prezentacia 9

С покупката на лепенка Вие дарявате между 35% и 65% от цената й с благотворителна цел - за развитие на съответния туристически обект. 5%  от събраните средства за всяка календарна година ще бъдат дарявани на фондации и учреждения за социално подпомагане, имената на които ще бъдат оповестени на сайта ни. Подробна информация за инициативата, туристическите обекти, които са включени в нея, участие в награждаването, къде отиват постъпленията за благотворителност можете да намерите на www.bulgaran.com
Сайт за колекционери и мобилно приложение ще направят Вашето участие още поприятно!
Обичайте България, гордейте се с красотите й, милейте за нея! Радвайте се на пътешествията из българската история, природа и фолклор! Бъдете БЪЛГАРИ винаги и навсякъде!
Добре дошли в НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ – ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!

BT Google Maps