Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Благотворителност

Фондация „Инициатива Съпричастност” гр.Сливен е създадена месец Юни 2003 година.


  В своята работа екипите към Фондацията винаги са се стремили разбирането за съпричастност да не бъде сведено единствено до емоцията да съчувстваш или да съжаляваш. А съпричастност,която е равносилна на реална помощ, на действие, желание и воля да помогнеш на човека до теб.


От 2003 година”Инициатива Съпричастност” развива благотворителна дейност,насочена
основно към децата и възрастните,настанени в специализирани заведения.
Релизираните проекти на Фондацията свързани с различните социални институции за деца и възрастни са: изграждане на парно отопление,ремонтни дейности,подмяна на дограма,различен вид обзавеждане като: подмяна на легла,закупуване на телевизори,компютри,DVD и др.,помощни уреди за кухня,климатици,пералня и др.,дрехи,обувки,завивки,спално бельо,обучителни и творчески материали,хигиенни материали,хранителни продукти.Спонсорирали сме и няколко операции на катаркт и животоспасяваща  операция на дете с хидроцефалия.Участвали сме  в  консорциум за изграждане на Комплекс за социални услуги за деца и семейства,а също и като партньори на Община Сливен  при изграждане на Защитено жилище и Център за настаняване от семеен тип.
Многократно сме предоставяли контейнери с хуманитарна помощ  за нуждите на социалните заведения.Финансираме и провеждаме периодично обучителни семинари обхващащи различни сфери:социална,здравна ,педагогическа и др.

Също така към Фондацията има изграден Център за социална рехабилитация и интеграция за младежи и възрастни  хора с увреждане,хора изпаднали в социална изолация. В центъра предлагаме логопедична рехабилитация,психологична рехабилитация,трудотерапия-приложно изкуство,двигателна рехабилитация,помощ при изграждане на социални умения,задоволяване на потребностите от социални контакти. Услугите към Центъра се ползват и от някои  от социалните заведения в града.
Стараехме се да помагаме индивидуално и да бъдем близо до бездомни, самотни, бедстващи от наводненията, социално слаби, болни, хора в неравностойно социално положение - както деца, така и възрастни.
Работим в тясно сътрудничество с различни неправителствени организации и местни социални институции.
Официален отзвук за своята работа през годините фондацията получаваше в местния печат и медии. В началото на 2007г. „Инициатива съпричастност” беше номинирана в националния конкурс „Благодеятел на 2006 година” в категорията „Неправителствени организации” и бе удостоена с отличие за „Благодеятелност за 2006 година”.


    Най-голямата награда за нас обаче е възможността да продължим да работим и приносът от работата ни към позитивната промяна в живота на всеки един нуждаещ се.

Информация

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ се организира и провежда от ИЗДАТЕЛСТВО БЪЛГАРИ ООД, с централен офис в град София, бул. „Г.М.Димитров” № 54.

Prezentacia 2

Инициативата НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ  има за цел да прикани всички сънародници да се потопят в красотата на страната ни, да почувстват славната история на една велика държава, да се насладят на безкрайната й природна хубост, да си припомнят бита и културата на дедите ни, като пътешестват из нашата Родина, посещавайки туристическите ни обекти.

Prezentacia 3

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ се организира и провежда на територията на Република България. Инициативата започва на 03.03.2016 г. и продължава до 31.12.2016 г.,  както и всяка следваща година от 01 Януари до 31 Декември.

Prezentacia 4

Prezentacia 5Красиви снимки на повече от 400 забележителности в страната ни са отпечатани на лепенки, които можете да намерите в съответните туристически обекти (виж всички лепенки в www.bulgaran.com). Всяка една от тях е поставена в малка опаковка, оформена като пощенски плик, който може да попълните и подарите или да размените с приятел. Лепенките можете да залепите в специално изготвения албум. В него може да отбелязвате за всеки обект датата на посещение, какво е било времето, как сте стигнали до там – пеша, с колело, кола или автобус, сам или с компания и накрая можете да определите своята оценка. В един албум има място за 100 лепенки.

Prezentacia 8

Prezentacia 7След края на всяка календарна година ще провеждаме томбола с награден фонд за колекционерите събрали поне 100 различни лепенки. Необходимо е да представите попълнен албум в офиса на издателството, за да участвате в нея. За наградите можете да се информирате в сайта на движението www.bulgaran.com

 

 

Prezentacia 9

С покупката на лепенка Вие дарявате между 35% и 65% от цената й с благотворителна цел - за развитие на съответния туристически обект. 5%  от събраните средства за всяка календарна година ще бъдат дарявани на фондации и учреждения за социално подпомагане, имената на които ще бъдат оповестени на сайта ни. Подробна информация за инициативата, туристическите обекти, които са включени в нея, участие в награждаването, къде отиват постъпленията за благотворителност можете да намерите на www.bulgaran.com
Сайт за колекционери и мобилно приложение ще направят Вашето участие още поприятно!
Обичайте България, гордейте се с красотите й, милейте за нея! Радвайте се на пътешествията из българската история, природа и фолклор! Бъдете БЪЛГАРИ винаги и навсякъде!
Добре дошли в НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ – ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!

BT Google Maps